В трети пореден парламент партията на Има такъв народ внесе в

...
В трети пореден парламент партията на Има такъв народ внесе в
Коментари Харесай

ИТН предлагат държавата да купи високопроходими линейки

В трети следващ парламент партията на " ИТН " внесе в деловодството на Народното събрание законопроект за мобилна здравна помощ. Какво планува той - закупуване на високопроходими медицински коли, които да доближат до труднодостъпни обитаеми места в страната.

" Това по никакъв метод не дублира работата на общопрактикуващите лекари, тъй като те нямат опция да правят профилирани проучвания. Какво касае законът -  които да обезпечават здравна помощ в отдалечение обитаеми места ", показа концепцията здравният специалист и депутат от партията на Трифонов проф. Андрей Чорбанов.

Този закон цели да покрие неналичието на опазване на здравето за хората, които са в отдалечени обитаеми места, и не визира компании на Асен Василев, Кирил Петков и Саша Безуханова, акцентира иронично на собствен ред ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Има Такъв Народ са водили неофициални диалози с сътрудниците си от другите партии в Народното събрание, като измежду отрасловите народни представители, множеството от които лекари, има консенсус, че сходна мярка е нужна.

А от кое място ще дойдат парите -  които прибира страната от тютюневите и алкохолните произведения, уточни Чорбанов.

" Още в самото начало - към 5 милиона лв. ще коства на година самата организация, която ще се сътвори. Нужни са към 95 автомобила за тази активност, (...) а самите коли не са доста скъпи ", отговори на въпрос на News.bg националният представител.
 От организацията за детски коли за спешна помощ още веднъж упорстват да има по една във всеки регионален град
От организацията за детски коли за спешна помощ още веднъж упорстват да има по една във всеки регионален град

Основателят на идеята " Детски коли за спешна помощ в този момент " Дончо Златев изпрати писмо до здравния министър Христо Хинков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР